Ο χρόνος όπως έχουμε μάθει διαιρείται, το οποίο σημαίνει ότι εφόσον μπορούμε να κινηθούμε σε μια ταχύτητα στην οποία το δευτερόλεπτο αντί να κρατά πολύ λίγο, κρατά πάρα πολύ, τότε έχουμε κατορθώσει να ζούμε σε σχέση με το τώρα σε ένα πολύ πιο… αργό κόσμο.
Στην πραγματικότητα, μπορούμε να διαιρέσουμε τον χρόνο σε όσο μικρές μονάδες θέλουμε. Μπορούμε να τον διαιρέσουμε άπειρα, το οποίο σημαίνει ότι σε ένα δευτερόλεπτο χωρούν άπειρες κινήσεις και γεγονότα. Αντιστοίχως, σε οποιαδήποτε μονάδα.
Ερώτηση 5η:
Οι 33 ώρες σε πόσα χιλιοστά
του δευτερολέπτου χωρίζονται;
Σκεφτείτε το εξής:
Η ταχύτητα του φωτός στο κενό είναι 2,9979 x 10^8 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Σε εκατοστά, αυτό είναι 29.979.000.000 εκατοστά ανά δευτερόλεπτο. Δηλαδή, σχεδόν 30 δισεκατομμύρια εκατοστά το δευτερόλεπτο. Οπότε, σε ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου το φως ταξιδεύει 30 εκατοστά (στο κενό). [Πιο συγκεκριμένα, ταξιδεύει 29,979 εκ. ανά δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου, αλλά τα 30 εκ. είναι μια πολύ καλή προσέγγιση.]
Συνεπώς, για τον χρόνο που απαιτείται να ταξιδέψει 1 εκ.: διαιρέστε το ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου με το 30 και θα έχουμε 33,3 τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου (3,33 x 10^-11 sec, ή 33,3 picosecond.)
Ερώτηση 6η:
Ο Θεός που είναι απείρως πιο γρήγορος από
το ηλιακό φως, πώς βλέπει τον κόσμο μας;