Search
Close this search box.

ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

1. Πώς βλέπω το υλικό των μαθημάτων;

Το υλικό των μαθημάτων βρίσκεται εντός της σχετικής καρτέλας του μαθήματος όπως φαίνεται στις από κάτω εικόνες, επιλέγοντας την υποενότητα “Λίστα Μαθημάτων”. Όσα μαθήματα φέρνουν την ένδειξη “Προεπισκόπηση” είναι ανοικτά και προσβάσιμα από όλους και δεν απαιτούν εγγραφή για να τα ανοίξετε.  Όσα μαθήματα φέρουν κλειδαριά, δεν είναι προσβάσιμα από όλους.

Για όσους θέλουν να ελέγχουν την πρόοδό τους στις Σειρές Μαθημάτων και να εξασκούνται με διαγωνίσματα, μπορούν να κάνουν «Εγγραφή & Έναρξη» (δεν έχει σχέση με την Δήλωση Μαθημάτων!), ώστε να δημιουργήσουν προφίλ μαθητού και να μπορούν να ελέγχουν έτσι σε ποιες Σειρές Μαθημάτων έχουν εγγραφεί και να συνεχίζουν κάθε φορά την παρακολούθηση των μαθημάτων από το τελευταίο μάθημα που ολοκλήρωσαν. Το κουμπί αυτό κατόπιν θα αλλάξει και θα αναγράφει «Συνεχίστε». Στα κινητά θα το βρείτε στο κάτω-κάτω μέρος της σελίδας.

2. Πώς προχωράω στα μαθήματα;

Αφότου εισέλθετε στο περιεχόμενο ενός μαθήματος και επιλέξετε κάποια ενότητα, με τα κουμπιά «Επόμενο» ή «Προηγούμενο» στο κάτω μέρος της σελίδας, μπορείτε να περιηγείστε στις ενότητες χωρίς να χρειάζεστε την πλευρική στήλη των περιεχομένων.

Για όσους έχουν κάνει εγγραφή, θα εμφανίζεται και η επιλογή “Ολοκλήρωση Μαθήματος”, ώστε την επόμενη φορά που θα συνεχίσουν, να συνεχίσουν από το πρώτο μάθημα που δεν θα έχουν ολοκληρώσει.

3. Ολοκλήρωση Μαθημάτων

Αν εμφανιστεί το κουμπί “Ολοκλήρωση Μαθημάτων” και το πατήσετε, τότε απλώς σταματά η καταγραφή προόδου στη σειρά, αλλά δεν εμποδίζεται η πρόσβαση στις ενότητες, διότι τα μαθήματα είναι προσβάσμια και χωρίς εγγραφή.

4. Γιατί ορισμένα στοιχεία δεν φαίνονται καλά στη συσκευή μου;

Η ιστοσελίδα αυτή, και κυρίως το κομμάτι του υλικού των μαθημάτων, είναι διαμορφωμένη ώστε η βέλτιστη εμπειρία περιήγησης να γίνεται σε υπολογιστή με ανάλυση 1366×768 και άνω. Δεν ενδείκνυται για συσκευές όπως κινητά ή τάμπλετ με μικρή οθόνη, καθότι η ποσότητα του υλικού αλλά και η ευκρίνεια που απαιτείται σε μικρές οθόνες δημιουργούν προβλήματα.

5. Πώς κάνω εγγραφή στις ζωντανές παραδόσεις των μαθημάτων που παραδίδονται την ώρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα;

Η εγγραφή των παιδιών ώστε να παρακολουθήσουν το μάθημα που παραδίδουν οι διακονητές δάσκαλοι και καθηγητές γίνεται με την υποβολή της φόρμας δήλωσης της οποίας σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε στην αρχική σελίδα ή στο υποσέλιδο οποιαδήποτε σελίδας.

6. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να παρακολουθήσει τις ζωντανές παραδόσεις;

Όχι. Στις ζωντανές παραδόσεις υπάρχει αυστηρός έλεγχος στην πρόσβαση ώστε να διατηρείται ένα κλίμα τάξης, όπου συμμετέχουν παιδιά των ηλικιών για τις οποίες είναι διαμορφωμένες το μάθημα. Πέρα από το βοηθητικό προσωπικό, δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε οποιονδήποτε άλλον.

7. Σύνδεση στο Zoom

Η σύνδεση στο δωμάτιο του κάθε μαθήματος, βάσει του συνδέσμου που έχετε λάβει μετά την υποβολή δήλωσης, προϋποθέτει να έχετε κατεβάσει στη συσκευή σας την εφαρμογή του zoom. Θα πρέπει κατόπιν να φροντίσετε ώστε να της έχετε δώσει άδεια να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο και την κάμερα σας. Κατά τη διάρκεια της σύνδεσης θα πρέπει να φροντίζετε ώστε το όνομα του παιδιού να είναι σωστά γραμμένο και να μην έχει ξεμείνει κάποιο άλλο όνομα που δυσκολεύει την ταυτοποίηση.

Τα δωμάτια λειτουργούν με χώρο αναμονής και έγκριση εισόδου από τον δάσκαλο ή τους βοηθούς στο μάθημα, γι’ αυτό αν το όνομα του χρήστη δεν συμπίπτει με το όνομα που έχει δηλωθεί το παιδί, ενδεχομένως να μην του επιτραπεί η πρόσβαση στο μάθημα προς αποφυγήν εισόδου ανεπιθύμητων στον χώρο των μαθημάτων.

Αν ξεχάσετε την αλλαγή του ονόματος λόγω βιασύνης, μπορείτε να διακόψετε τη σύνδεση και να συνδεθείτε ξανά ώστε να σας βγάλει επιλογή αλλαγής του ονόματος.

8. Προβλήματα σύνδεσης στην πλατφόρμα Zoom

Αναλόγως τη συσκευή σας (υπολογιστής σταθερός ή φορητός, τάμπλετ, κινητό τηλέφωνο) παρουσιάζονται και διαφορετικά προβλήματα όσον αφορά την σύνδεση στο μάθημα, την χρήση του μικροφώνου ή της κάμερας καθώς και προβλήματα παρακολούθησης, όπως το να μαυρίζει η οθόνη ξαφνικά όταν ο υπεύθυνος δάσκαλος κάνει κοινή χρήση οθόνης.

Όσον αφορά το μαύρισμα της οθόνης, αυτό είναι πολλές φορές θέμα της εφαρμογής zoom και μια αποσύνδεση από το μάθημα και επανασύνδεση συνήθως λύνει το πρόβλημα. Όσον αφορά το μικρόφωνο, αν είναι ενσωματωμένο, τότε ίσως απαιτείται επανεκκίνηση αν έως την ώρα του προβλήματος δούλευε. Το ίδιο και για την κάμερα. Αν και ενίοτε κάποια ενημέρωση του προγράμματος δημιουργεί κι αυτή προβλήματα, οπότε εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Για οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει, υπάρχουν άτομα να βοηθήσουν, αρκεί να απευθυνθείτε εγκαίρως και άμεσα σε εμάς.

9. Μπορεί το παιδί μου να παρακολουθήσει Σειρά Μαθημάτων μικρότερης τάξης;

Ναι, τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν Σειρές Μαθημάτων που είναι μικρότερης τάξης, αλλά όχι όλες. Θα εξετάζεται ανά περίπτωση.