Η Τουρκική διοίκηση καλεί τους Αρχιερείς και τους προκρίτους της Πελοποννήσου στην Τριπολιτσά με το πρόσχημα της έκτακτης σύσκεψης αλλά στην πραγματικότητα οι Τούρκοι σκόπευαν να τους κρατήσουν ως ομήρους και εγγυητές διά τον φόβο της επανάστασης. Αρκετοί Αρχιερείς και Πρόκριτοι προσήλθαν στην Τριπολιτσά.
Όσοι Αρχιερείς και πρόκριτοι δεν πήγαν στην Τριπολιτσά, με επικεφαλής τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και Ασημάκη Φωτήλα συγκεντρώθηκαν στο μοναστήρι της Αγίας Λαύρας και συζήτησαν για την πορεία και την έναρξη της Επανάστασης.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οικογενειακών αρχείων αγωνιστών, στην Αγία Λαύρα έγινε ειδική δοξολογία και ακολούθησε ορκωμοσία των αγωνιστών. Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί απεσταλμένος στον Σουλτάνο με σκοπό να τον διαβεβαιώσει πως δεν υπήρξε καμία επαναστατική κίνηση στην Πελοπόννησο, να προβούν σε στρατολογία ανδρών στις επαρχίες τους και να στείλουν απεσταλμένους στα νησιά και τις άλλες επαρχίες της Πελοποννήσου.
Ο Νικόλαος Σολιώτης κοντά στο χωριό Αγρίδι χτύπησε Τούρκους ταχυδρόμους. Επίθεση Ελλήνων εναντίον του εισπράκτορα φόρων Σεϊδή Λαλιώτη που μετέφερε δημόσια χρήματα από τα Καλάβρυτα στην Τριπολιτσά. Ο Σεϊδής διέφυγε και ενημέρωσε τους Τούρκους για το περιστατικό.
Έκδοση διαταγής του Καϊμακάμη Σελήχ στους προύχοντες να χτυπούν ανελέητα κάθε επαναστατική ενέργεια στην περιοχή τους.
Πολιορκία και παράδοση των Καλαβρύτων.
Εξακόσιοι αγωνιστές με αρχηγούς τον Σωτήρη Χαραλάμπη, τον Φωτήλα, τον Σωτήρη Θεοχαρόπουλο, τον Ιωάννη Παπαδόπουλο, τον Νίκο Σολιώτη και τους Πετμεζαίους επιτέθηκαν εναντίον των Καλαβρυτινών Τούρκων που είχαν καταφύγει στους πύργους της πόλης. Ύστερα από αντίσταση πέντε ημερών, ο Βοεβόδας Αρναούτογλου παραδόθηκε.
Ο Ανδρέας Λόντος υψώνει την πρώτη ελληνική Επαναστατική σημαία.
Απελευθέρωση της Βοστίτσας (Αίγιο). Από τις αρχές Μαρτίου το Αίγιο διέθετε το πρώτο οργανωμένο στρατιωτικό σώμα της Πελοποννήσου. Ο Ανδρέας Λόντος ύψωσε επαναστατική ελληνική σημαία, κόκκινη με μαύρο σταυρό και απελευθέρωσε την Βοστίτσα.
Βλέπω το βίντεο με τους Έλληνες λίγες στιγμές
πριν την Επανάσταση!